marți, 11 noiembrie 2008

Cand merg desculta...

Alexandrina Hristov e vocea pe care o ascult cand imi e dor sa merg desculta si nu am decat podeaua camerei de camin:) Vocea ei se unduieste ca si cum as fi pe malul unei ape, cu picioarele goale pe iarba privind avioanele brazdand cerul.

http://www.youtube.com/watch?v=8KHZ27RmQkM


http://www.youtube.com/watch?v=pAscQbHvhok&feature=related

Cuvintele, cele mai de pret accesorii

Zilele astea am simtit in aer miros de iarna. Mi-am amintit de vacantele la strabunica, la derdelus si la dealurile pe care le strabateam cu sania alaturi de alti pitici, inghetati asemenea unor omuleti de zapada. Ne strangeam cei de pe strada si porneam spre locul de joaca unde uitam ore in sir sa ne intoarcem acasa. Infometati ne adunam la gura sobei si o ascultam pe babica in timp ce torcea. Azi, din Bucuresti, imi pare ca abia mai zaresc acele zile.

De fapt, ma asezasem in fata calculatorului sa scriu despre cuvintele care dau nastere miracolelor sau sunt semnul de poveste ca ai avut parte de un miracol. Rasfoind cartea de clasa aVI a in timpul unei meditatii la romana privirea mi-a cazut pe un fragment de Tudor Arghezi, cel care da botezul cuvintelor "urate" si le reinvie, le da starea potrivita, le acorda increderea de a invinge "bube, mucegaiuri si noroi": " Miracolele nesfarsite zac in noi si imprejurul nostru [...]. Miracolul suprem: cuvantul [...]. Un cuvant numeste, alt cuvant il pune in miscare, un alt cuvant ii aduce lumina. Un cuvant cantareste un miligram si alt cuvant poate cantari greutatea muntelui[...]. Cuvinte fulgi, cuvinte aer, cuvinte metal [...]".

Din acest motiv, ma gandeam ca fiecare zi e o alta sansa de a purta in mintea noastra cuvintele potrivite si de a fi pregatiti sa le punem in valoare la adevarata lor valoare. Am putea sa ne alegem cuvintele asa cum ne alegem elementele de vestimentatie.

Ti-ai asortat cuvintele cu starea de spirit? http://www.youtube.com/watch?v=BuoTuL1we_c