duminică, 9 noiembrie 2008

Cartile care m-au citit...

Au fost carti in care m-am citit. Zilele astea ma gandesc sa le adun, sa le fac "un album de familie", sa vad daca ma redescopar in ele...no hide and seek:)

Rugaciunea din iubire

Iubirea ne face sfinti...pe fiecare in parte. Desi Sf. Nicolae pare a fi inca Santa Popularity, azi am "cunoscut" un alt sfant, Sfantul Nectarie, ce mi-a amintit cata iubire poate salaslui in inima unui om. Am tras cu ochiul spre sufletul ce parea ca nu mai are rabdare sa se inalte pentru a primi si mai multa iubire si apoi am privit spre cer. Eram intr-o gramada de oameni (nu as fi crezut ca o sa dau peste atatea persoane), cu toate ca nowadays e mai simplu sa ne justificam necredinta spunand ca nu renteaza.

Intre oamenii aceia cu rugaciunea pe buze, printre copacii de toamna strapunsi de lumina de la biserica am regasit acea incredere pe care o pierdusem in ceea ce e omenesc. Mi-am amintit de "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", o lectura de demult, dar care mi-a lasat imprimate replicile " nu mai era nimic omenesc in noi" si " o iubire adevarata inseamna sa nu poti gandi contrariul ei"..Ei bine, cata incredere ai nevoie pentru o iubire adevarata? Am avut parte si de experiente decisive, pietre de hotar, borne in care kilometrajul a fost masurat cu o alta unitate, dar azi, chiar daca pret de cateva ore (sper ca intervalul sa ramana deschis), m-am reintors la iubire ca unitate de masura.

"Ai gasit iubire in aceasta viata si ai adus iubire in viata altora?" ( Freeman in The Bucket List)... simt ca nu atat cat as fi putut.

Totusi, drumul spre moaste mi-a acordat timpul de a reintalni speranta ca exista ceva care va declansa in mine o alta iubire..

"inmulteste cu un infinit" (Meeting the Joe Black) si poate atunci o sa-ti dai seama ca poti sa ceri mai mult, dar numai daca respecti cele sfinte, adica Iubirea..

Poate ca binecuvantarea pe care ar trebui sa o primim cu totii in viata ar fi iubirea. Iubirea e o binecuvantare si de multe ori ia forma unei rugaciuni..Sinceritate, rabdare, incredere, cuvinte potrivite... si sa i se adreseze unei persoane care are capacitatea de a iubi. Poate ca prima persoana e tocmai Dumnezeu.."Dumnezeu e iubire".

To put it in other words, exista o multime de "poate", de posibilitati pe care ti le da iubirea:) Numai ca iubirea implica grija atat pentru sufletul pe care il daruiesti, dar si pentru sufletul caruia ii daruiesti. Ai grija pentru ceea ce te rogi, incearca sa fii sigur ca ceri fericirea. Pana la urma, nici viata nu cere de la tine mai mult decat iubire.